"Фолксваген" започва да намалява работната си ръка, тъй като марката вече не била конкурентоспособна

  • 27 ноември 2023 15:23

  • 2094
  • 3
"Фолксваген" започва да намалява работната си ръка, тъй като марката вече не била конкурентоспособна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Програмата за икономии на "Фолксваген" (Volkswagen) на стойност 10 милиарда евро ще включи и съкращаване на работна сила, според мениджъри в компанията, предаде Ройтерс. Шефът на марката Томас Шефер предупреди, че високите разходи и ниската продуктивност я е направило неконкурентоспособна.

Германският автопроизводител води преговори с работническите съвети в компанията по програмата за свиване на разходите, което е първа стъпка по пътя на повишаване на ефикасността в рамките на прехода към електрическата мобилност.

"Със сегашната си структура, процеси и високи разходи, ние вече не сме конкурентоспособни", заяви Шефер по време на среща със служители в централата във Волфсбург.

"Фолксваген" ще разчита повече на местни доставчици на части на китайския пазар

Доскоро компанията твърдеше, че поне до 2029 г. няма да освобождава служители и ще се възползва само от "естествената демографска крива", за да намали броя на служителите си.

На днешната среща обаче шефът на човешки ресурси в компанията Гунар Килиан заяви, че това вече ще се постигне чрез споразумения за ранно или частично пенсиониране. По думите му обаче по-голямата част от програмата за намаляване на разходите ще бъде постигната с други средства, а не чрез съкращаване на служители, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2094 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сопола

2024.02.18 | 20:36

3
Да ви го на.чукам на новините с ограниченивта ви!
Аврам бакалина

2023.11.27 | 21:16

2
Швабите взеха да издишат,няма евтин газ,метали и др.Уя е голям гответе вазелина.

2023.11.27 | 17:17

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини