Драгаджийското Camaro на Chevrolet слезе до 8.88 сек.

  • 15 август 2012 19:18

  • 2421
  • 1
Драгаджийското Camaro на Chevrolet слезе до 8.88 сек.
©

Американците обичат драг състезанията на 402 метра.

И в Европа имат почитатели, но в Щатите продават заводски модели, готови за пистата с дължина четвърт миля. При официалното представяне на драгаджийския COPO Camaro от Chevrolet забиха нож в гърба на конкуренцията и обявиха, че ще прелита през 402-метровата дисциплина за 9 секунди.

Днес става ясно, че буталният COPO Camaro е още по-бърз. При замерване на професионална драг писта специалният модел е записал по-добро време от 8.88 сек, което е наистина впечатляващо за хората, интересуващи се от този американски спорт. Само за да разберем в Европа какво означава това, ще кажем, че ускорението от място до 100 км/ч се покрива за по-малко от две секунди!

Как Chevrolet на базата на стандартното Camaro прави тези времена? Е, ами с огромен 4-литров механичен компресор, качен на V8 с 5.3 литра работен обем. Все още няма официални данни за мощността му, но се предполага, че е над 700 кс. От Chevrolet ще пуснат на пазара COPO Camaro в ограничена серия от едва 69 бройки на цена от 89 хил. долара.

Последвайте канала на

Веселина Кирова
2421 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
досетил се

2014.01.16 | 19:17

1
..."Днес става ясно,че БУТАЛНИЯТ СОРО CAMARO".... Аха,тая дива каубойска изгъзица била "бутална"- -сигурно защото има дори и бутала в двигателя си! А иначе-ако автора на текста беше тукашният авто-експерт,съвсем сигурно това НЕЩО на снимката щеше да най-малкото И БРУТАЛНО,И НАТОЧЕНО..........

Добави коментар

Водещи новини