Кучетата предпочитат електромобилите пред колите на дизел

  • 05 декември 2022 11:38

  • 593
  • 1
Кучетата предпочитат електромобилите пред колите на дизел
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Кучетата предпочитат електрическите автомобили пред дизеловите, защото те са по-тихи и вибрациите в тях са по-малко, съобщи Дейли мейл. 

В електрически автомобил пулсът на кучета намалява с 30 процента. По-малкото вибрации намаляват и опасността от гадене. В дизелов автомобил те се изправят от легнало положение с 40 процента повече. 

Учени от университета на Линкълн са работили с 20 кучета. Те са ги возили по 10 мин. в електромобил и в дизелов автомобил с едночасова почивка, като са записвали биометричните им показатели. Снимали са ги и с ГоуПро камера, за да проследят признаци в поведението им, които са показателни за дискомфорт или спокойствие. Само едно от кучетата преди това се е било возило в електрически автомобил. 

Резултатите от изследването потвърждават наблюдения на собственици на кучета, според които 39 процента се настаняват по-удобно в електрически автомобил, 43 процента са по-спокойни, 42 процента изглеждат по-малко тревожни, а 45 процента скимтят по-малко. 

Кучета във Варна са отглеждани в изоставена кола от половин година

Отделно изследване показва, че според 58 процента от собствениците на кучета, питомците им са склонни да се превъзбуждат, когато пътуват с кола. Според 48 процента те страдат от тревожност, а според 44 процента - от гадене. 

Най-предпочитаната песен от кучетата в автомобилите е "How Deep Is Your Love" на Би Джийс, следвана от "No woman no cry" на Bob Marley и "(Everything I Do) I'll Do It for You" на Брайън Адамс, пише БТА.

Цветелина Кирилова
593 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 12:11

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини