"Форд" изтегля близо 519 000 автомобила поради риск от пожар

  • 24 ноември 2022 15:10

  • 679
  • 0
"Форд" изтегля близо 519 000 автомобила поради риск от пожар
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

"Форд" (Ford) обяви днес, че изтегля близо 519 000 спортни високопроходими автомобила (SUV) в САЩ поради риск от възникването на пожар вследствие на възможни пукнатини в горивните инжектори (дюзи) на колите, предаде Ройтерс. Компанията ще призове собствениците да върнат автомобилите си за техническа проверка и ремонт.

Втората по големина автомобилостроителна корпорация в САЩ на база продажби, обяви, че трябва да бъдат проверени моделите "Бронко спорт" (Bronco Sport) и "Искейп" (Escape), произведени след 2020 г., които са снабдени с 1,5-литрови двигатели с 3 цилиндъра. Това включва и много автомобили, които бяха изтеглени през април, тъй като при тях корпусът на масления сепаратор може да се напука и да се получи теч, който може да предизвика пожар в двигателя, отбелязва Ройтерс.

"Форд" съобщи, че изтегля за проверка коли, при които пукнат горивен инжектор може да предизвика натрупване на гориво или горивни пари в близост до "горещи повърхности", докато двигателят работи, при което може да възникне пожар.

"Форд" осъден да плати 1,7 милиарда долара заради гибелта на семейна двойка в щата Джорджия

Дилърите на марката ще актуализират софтуера на проблемните автомобили, когато това стане възможно, за да може компютърът, вграден в колата, да отчете, когато някой от горивните инжектор е пукнат и чрез съобщение на контролното табло да предупреди шофьора на автомобила, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
679 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини