"Тойота" затваря завода си в Санкт Петербург

  • 23 септември 2022 17:07

  • 1707
  • 2
"Тойота" затваря завода си в Санкт Петербург
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Корпорацията "Тойота" (Toyota Motor Corp) е взела решение да закрие своя завод във втория по големина град в Русия - Санкт Петербург, съобщи руското министерство на индустрията и търговията, цитирано от Ройтерс.

Японската автомобилна компания "ще изпълни всички социални задължения към колектива в предприятието и ще им изплати допълнителни компенсации в значителен размер", се казва в съобщението на министерството, цитирано от ТАСС.

Освен това "Тойота" ще запази гаранционното сервизно обслужване на автомобилите от марките "Тойота" и "Лексус" (Lexus)  и ще продължи да поддържа своята мрежа от дилъри на моторни превозни средства.

Заводът, в който се произвеждаха моделите "Камри" (Camry) и RAV4, ще бъде запазен и може да бъде продаден в бъдеще, пише руският в. "Комерсант", първата медия, която съобщи за закриването на фабриката, позовавайки се на анонимни източници.

"Тойота" спира работата в три завода в Япония заради тайфун

"Тойота" спря производствената си дейност в Санкт Петербург през март поради "нарушаване на веригите на доставки" и преустанови вноса на моторни превозни средства в Русия, припомня БТА.

Японската компания все още не е отговорила на молбата на Ройтерс за коментар по темата.

Цветелина Кирилова
1707 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Технология

2022.09.23 | 18:46

1
Руснаците вече откраднаха технологията как се правят коли и сега ще произвеждат Тойота - Москвич.
ХА ХА ХА!

2022.09.24 | 15:45

2
Един пирон не са годни да произведат ватенките! тотално спряла държава!

Добави коментар

Водещи новини