Новият Volkswagen Caddy, който бързо може да се превърне в най-добрия ти приятел

11 март 2021 10:36

Новият Volkswagen Caddy, който бързо може да се превърне в най-добрия ти приятел
© Владимир Иванов, Sportal.bg
1039 0

Ако Caddy можеше да говори, щеше да ти каже: Не го мисли толкова, да действаме

И наистина щеше да го направи. Каквато и сложна задача да си му замислил. Защото си е такъв: purpose-built автомобил, който не просто идва да те вземе, да те закара, да пренесе каквото си помъкнал и не ти задава излишни въпроси, не ти създава проблеми по пътя, не те кара да съобразяваш плановете си с него.

Сега с ново лице, Volkswagen Caddy идва напълно подготвен за първия си работен ден с теб. Доказалият се верен служител на Volkswagen скоро става на 42 години и за тези четири десетилетия е научил много. В петото си поколение Caddy с работни дрехи е на MQB платформата и това му дава нови възможности, с които отново да ти покаже, че не е просто служебна кола, а автомобил, с който можеш да живееш всеки ден.

Новият Caddy е с изцяло нова униформа - ако го погледнеш в лицето, право в LED фаровете, ще решиш, че е Golf. Отзад дизайнът също е напълно нов, с огромно задно стъкло и LED задни светлини. Kогато търсиш такъв тип автомобил, практичността е на първо място, но Caddy определено изпъква пред конкурентите и разбираш, че ако го вземеш, ще се привържеш значително към него.

Можеш да избираш от четири нива на оборудване и две дължини на купето. Отвътре не отстъпва на леките автомобили по удобства - безключово отключване и запалване (“KESSY”), което влиза за първи път в гамата на Caddy, AGR ergoComfort седалки, голям панорамен покрив и достатъчно място за всички пътници, независимо от реда, на който седят. Системите за подпомагане на водача, с които може да се похвали са доста - като адаптивен cruise control с функция Stop and Go, Front assist, който следи за пешеходци, велосипедисти или други субекти, които могат да излязат внезапно на пътя ти, City Emergency спирачна система и подпомагане при завой. Все неща, които ще направят живота ти в града много, много по-лесен. Дебют за Caddy са и екстри като системата за излизане от паркомясто, която следи за минаващи зад гърба ти коли, и Trailer assist, която улеснява в пъти маневрирането с ремарке.

Вътре те посреща мултифункционален волан, Innovision Cockpit с комбинация от дигитален кокпит и 10-инчов дисплей, новата радио система “Ready 2 Discover”, USB C порт за зареждане на телефон, навигация “Discover Pro” с безплатни ъпдейти на картите и гласово управление. Онлайн базираната услуга “We Connect” с базови функции идва стандартно и включва обаждане на пътна помощ при нужда, автоматично известяване за инцидент, планиране на посещение в сервиз и всевъзможни данни за статуса на твоето Caddy, които можеш да провериш от телефона си след регистрация в портала на Volkswagen. В зависимост от избраната инфотейнмънт система се предлага и разширена услуга “We Connect Plus” с възможност за получаване на онлайн информация за трафика, онлайн алармена система, мултимедия стрийминг и най-вече, WLAN хотспот, който може да превърне Caddy в истински car officе.

“Четирите мощни двигателя с вътрешно горене на новия Caddy са сред най-ефективните и икономични TSI и TDI двигатели, които някога са били интегрирани в автомобил от този клас”, казват от Volkswagen. Ние тествахме 2.0-литровия TDI с 6-степенна ръчна скоростна кутия, който е идеален за хората, които пътуват повече. Разбира се, Caddy се предлага и в бензинова версия, както и със 7-степенна автоматична трансмисия, но която и да изберете, разходът ще е добър, а вредните емисии, много по-ниски благодарение на ниския drag коефициент и на системата с двойно пречистване с SCR катализаторите, с които се е уредил Caddy V.

(в материала има продуктово позициониране )

Novini.bg
1039 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини