Как електрическият BRUM превзе София

  • 30 октомври 2019 17:15

  • 1792
  • 0
Как електрическият BRUM превзе София
©

Всички бързаме. Независимо къде отиваме, искаме да сме там навреме, а да се движиш ефективно в град като София с всяка изминала година става все по-трудна задача.

Същата е картината и в останалите европейски столици и по-големи градове и беше само въпрос на време да се появи алтернативен, екологичен и тих начин на предвижване. Такъв, на който можеш да разчиташ във всеки един момент, който те спасява от тежкия трафик и не ти създава други проблеми като търсене на място за паркиране, зареждане и пускане на SMS-и за синя или зелена зона на всеки час. Така през последната година центърът бе превзет от електрически тротинетки под наем, които жужат (или в случая BRUMчат) свободно и помагат на хората да обикалят центъра на красивия ни град.

Електрическите тротинетки вече се бяха доказали като идеален начин на алтернативно предвижване в Европа и така инвазията им София не се забави колкото обикновено отнема на новите модни вълни да стигнат и у нас. Мащабното електрифициране на транспорта в града ще се забави драстично, но отскоро имаме втора компания, предлагаща електрически тротинетки под наем – Brum. Явно опазването на природата и намаляването на шума в столицата ни реално ще започне с електрическите тротинетк и скутери, а не от автомобилите и градския транспорт, както очаквахме преди години.

Как да BRUMчиш?

Предвижването на Brum в града е изключително лесно и бързо. Трябва само да свалиш App-а на Bird (международна компания, която в България оперира чрез своите партньори Brum), от него да видиш къде се намира най-близката Brum тротинетка до теб, да сканираш кода на нея и да потеглиш. Цените са същите като на конкурентите им от Lime -  1,50 лева за отключване и 30 стотинки на минута. Може да се използват денонощно в очертаната зона - тротинетката спира, когато излезе от нея. Основателите работят в посока да разширят зоната и така BRUM постепено да превземат цяла София.

Много добро решение на собствениците на компанията Brum - Йордан и Александър, е да стимулират клиентите си да оставят скутерите си на обозначените паркинги в града, като им връщат в сметката всеки път 50 стотинки от цената. Причината зад това решение бе хаосът, който се причинява от оставени навсякъде тротинетки на Lime, което донякъде развали иначе позитивното отношение към новия начин на предвижване в София. BRUM скоро ще излязат и извън София и ще се заселят и в други големи български градове.

От Brum имат за цел да създават култура на екологично, тихо и бързо предвижване в градския трафик, от което в момента най-много се нуждае столицата ни. След това ползите от електрическите превозни средства като намаляване вредните емисии, облекчаване на трафика, особено в централните части, и намаляването на шума само ще се увеличават.

Призивът на основателите на BRUM е шофьорите да оставят колите, когато времето е хубаво, и да излязат в центъра с тротинетки. В събота (26.10), когато времето ще е идеално за разходка с тротинетка в София, 50% от сумата, която плащате за наем на BRUM, ще отидат във фондация "Заедно в час". Ако се включвате в каузата и се снимате с BRUM, не забравяйте да използвате #brumaround.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Веселина Кирова
1792 0

Водещи новини