Lamborghini представи Aventador J Speedster в Женева (снимки)

  • 07 март 2012 13:08

  • 2648
  • 0
Lamborghini представи Aventador J Speedster в Женева (снимки)
©

Lamborghini стартира участието си в тазгодишното издание на Международното автомобилно изложение в Женева с гръм и трясък.

Ексцентричните италианци представиха Aventador J Speedster, чиито снимки "изтекоха" преди дни и шокираха всички. Днес стана ясно, че уникалният спийдстър ще си остане в една бройка, която вече е продадена за скромната сума от 2.2 милиона евро.

Галерия от Женева на Lamborghini Aventador J Speedster.

Концептуалната разработка на базата на Lamborghini Aventador ще бъда последвана в предстоящите дни от изложението в Женева от открита роудстър версия на модела, която обаче ще влезе в серийно производство. Lamborghini Aventador J Speedster изглежда толкова впечатляващо, че няма да се учудим, ако шефовете на компанията от Volkswagen Group в близко бъдеще решат да създадат реална серийна версия на модела.

Латинската буква "J" в името звучи неадекватно, но съвсем не е така. Тя е там в памет на култовият модел на Lamborghini от 70-те години на миналия век Jota. Lamborghini Aventador J Speedster е оборудван със същия V12 6.5-литров двигател, изпращащ чрез трансмисията 700 кс към четирите гуми, както при купе версията на модела.

Последвайте канала на

Веселина Кирова
2648 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини