НС електрифицира автопарка си

  • 09 май 2019 15:59

  • 2808
  • 4
НС електрифицира автопарка си
© KIA

Зеленото бъдеще започва от днес.

С малки крачки и категорично намерение за промяна. А голямата промяна води до постигане на желаната от всички ни цел - да живеем по-здравословно в по-чиста среда! И България прави своите малки, но значими стъпки в тази посока. От днес представители на Народното събрание ще управляват икономични и щадящи околната среда превозни средства. Автомобилният парк на Парламента, в който до момента не е имало хибриди или електрически превозни средства, се допълва с 3 боря plug-in хибрида KIA Niro. Закупуването на електрифицирани автомобили, заедно с 2 зарядни станции тип KEBA KeContact, е част от политиката на Народното събрание за намаляване на общите емисии на парникови газове и за преминаване към ниско въглеродно бъдеще.

Автомобилите са закупени от Народното събрание по обществена поръча в изпълнение на одобрен проект по Схема за насърчаване използването на електромобили по Инвестиционната програма за климата. Моделите Niro plug-in хибрид се задвижват от 1.6 plug-in бензинов двигател, 4 цилиндров, GDi + синхронизиран електродвигател, работещ на променлив ток 44.5 kW/141 кс. Оборудването включва Smart Cruise Control, борд компютър, камера за движение на заден ход, AEB (Assistant Emergency Braking System) със City/Urban/Pedestrian режим, LKAS система за следене на пътното платно, ABS + ESC + HAC и др.

Емисиите въглероден диоксид на Niro Plug-in Hybrid са едва 31.3 г/км (комбиниран цикъл по WLTP). Моделът може да изминава само на ток в градски условия до 65 км, а при комбиниран цикъл по WLTP – 49 км.

Niro е единственият сред хибридните автомобили в Европа, който се предлага с безпрецедентната за сектора гаранция – 7 години/150 000 км. В края на 2018 г. гамата на Niro се разшири с въвеждането на 100% електромобил e-Niro.

Последвайте канала на

Novini.bg
2808 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Искам и аз!

2019.05.09 | 21:51

4

Може ли да електрифицирате и моя авто парк на аванта. Бахти боклуците.

С чужда пита помен правите. Ще карате като нас 20 годишни таралясници и едва когато избирателите Ви могат да си позволят нещо, чак тогава може да се наредите и Вие на опашката за него. Закрийте НСО лапачите . Доган и всички боклуци в затвора. Това очакваме от вас, А не да се воизте на BMW седмици и осмици и на мерцедеси AMG.
Направо си плачите за затвора ама кой да Ви упъти натам се пита в задачата?
Но както е написано но едно място в Германия
Jedem das Seine!

Българка

2019.05.09 | 17:02

2

До въйй- Кой го бръсне народа за нещо?! Нас ни търсят само по избори.

2019.05.09 | 18:09

3

и за данъци...

Въййй

2019.05.09 | 16:25

1

Ами да нека за тях да има нови коли,пък за дънекоплатеца 20 годишни. Огромно браво на нашите политици,така се прави нека народа ми,зерства.б

Добави коментар

Водещи новини