Запишете се за Scania Driver Competitions

  • 28 януари 2019 10:25

  • 943
  • 0
Запишете се за Scania Driver Competitions
©

Scania официално даде началото на записването за тазгодишното издание на Scania Driver Competitions.

Водачите на камиони от всички възрасти имат възможност да се изправят един срещу друг и да покажат уменията си. Най-добрите участници от над 30 европейски държави ще се борят за голямата награда – чисто нов камион Scania.

За разлика от миналата година, през 2019-а няма да има ограничение за допустима възраст на шофьорите до 35 години. По този начин от Scania дават шанс на всички водачи на камиони без значение от възрастта им.

От средата на януари 2019 г. е отворена регистрационната форма на официалния сайт на Scania. След като се регистрират, шофьорите трябва да преминат онлайн теоретичен тест, за да получат шанса да участват в Националния кръг. От тази година те имат възможност да се класират за участие в състезанието и на базата на поведението им на пътя, проследено от системата за управление на автопарка Scania Fleet Management (FMS).

Националният практически кръг на Scania Driver Competitions в България ще се проведе през пролетта.

За Scania водачът е най-важният фактор за безопасността на пътя и постигането на икономии в транспорта. Областите, върху които Scania Driver Competitions се фокусира, са околната среда, безопасността и икономията на гориво, като същевременно се опитва да привлече новото поколение шофьори.

"Винаги сме се старали да организираме предизвикателства със състезателен характер, измерващи важни за транспортната професия умения. Икономия на гориво, безопасност, маневриране – всичко това са неща, които победителят трябва да овладее до съвършенство, за да спечели Scania Driver Competitions."

В националният кръг участниците ще трябва да демонстрират своите умения на прaктика в категории като "Икономично шофиране", "Проверка на техническата изправност преди шофиране", "Подсигуряване на товари" и други.

Също така, ще се очаква да покажат своите способности в различни дисциплини за маневриране.

Европейският финал ще се проведе в Сьодертале, Швеция на 25 май 2019 г.

Запишете се за участие на тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
943 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини