Volkswagen разпродаде електрическия Golf

  • 23 март 2018 13:23

  • 4301
  • 0
Volkswagen разпродаде електрическия Golf
© Getty Images

Продажбите на електрическия Golf на Volkswagen достигнаха неочаквано високи нива извън Германия и моделът на практика вече е почти изчерпан навсякъде. Малката електрическа кола бе приета с отворени обятия както в Европа, така и извън нея - Volkswagen e-Golf бе номер 1 в сегмента автомобили на ток в Западна Европа за месец януари 2018-а.

"Електрическите ни автомобили са три пъти по-популярни през 2017 година в сравнение с 2016-а и e-Golf е почти напълно разпродаден. Това означава, че хората са наистина склонни да започнат да купуват електроавтомобили, стига те да са на правилната цена", сподели директорът на Volkswagen д-р Херберт Дайс.

Немската компания, която вече преодолява скандала "Дизелгейт", e подготвила цяла гама електроавтомобили с бранда I.D. - I.D. Crozz и I.D. Buzz, а на автомобилното изложение в Женева бе представена и лимузината на бъдещето - I.D. Vizzion.

Дайс направи и коментар по отношение на плановете на Volkswagen за собствени зарядни станции: "Целта ни е да направим карането на електроавтомобили възможно най-просто, удобно и чисто. Готови сме и да снабдяваме домакинства със зарядни решения за вкъщи и навън, които да бъдат достъпни за всички като цена".

Последвайте канала на

Антония Симова
4301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини