Jaguar довършва започнатото преди 60 години (видео+снимки)

  • 08 февруари 2018 14:26

  • 1691
  • 1
Jaguar довършва започнатото преди 60 години (видео+снимки)
© Jaguar

Jaguar ще подновят производството на митичното състезателно бижу D-Typе. Първоначалният прототип на модела ще направи дебюта си тази вечер на Автомобилното изложение в Париж. Компанията ще създаде нови 25 броя, а автомобилните ценители ще могат да избират между конфигурация с по-къс и с по-дълъг нос за своята колекция.

D-Type бе един от най-важните състезателни автомобили в късните '50 години на миналия век с важни и запомнящи се победи от "24-те часа на Льо Ман". Първоначално Jaguar желаят да изкарат на бял свят 100 броя от луксозния модел, но производството приключва през 1956 година със само 75 броя. Новата продукция ще довърши започнатото през 1956-а и ще изпълни оригиналния план.

Снимка: Jaguar

Jaguar не обсъжда цената на новите автомобили, но със сигурност тя ще бъде значително по-ниска от тази, на която се продаваха по аукциони доскоро. Очаква се тя да варира в близките интервали около милион долара. За сравнение, през 2016 година колата, която спечели "24-те часа на Льо Ман" през 1956-а, бе продадена за рекордните 21.78 милиона долара.

Всичките 25 модела ще бъдат създадени в Ковънтри, Англия, а екипът ще разполага с оригиналните записки и графики на инженерите на D-Type, така че новите автомобили да бъдат възможно най-автентични.

Последвайте канала на

Антония Симова
1691 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2018.02.09 | 09:13

1
Това е много хубаво, но защо лежат на стара слава? Една страхотна кола от времето когато англичаните правеха истински неща, а сега потъват. Цигански остров с много малко останали бели хора. Европа вече не същата като от времето на Ягуара!

Добави коментар

Водещи новини