Opel Ampera-e спечели наградата "Златен волан 2017"

  • 10 ноември 2017 11:37

  • 2626
  • 0
Opel Ampera-e спечели наградата "Златен волан 2017"
© Opel

Една от най-престижните награди в германската автомобилна индустрия, призът "Златен волан", бе връчена в Берлин тази седмица.

Opel Ampera-е получи титлата в малкия и компактен сегмент. Революционният електрически автомобил бе достатъчно убедителен за журито включващо читатели, експерти и известни личности, така че да изпревари съперниците си. По този начин Ampera-e продължава дългата традиция от победители в приза "Златен волан". Управляващият директор на Opel, отговорен за инженеринга, Кристиян Мюлер присъства на церемонията, чийто домакини бяха Bild am Sonntag и Auto Bild, и прие наградата.

"С ненадминатия си пробег с едно зареждане, Opel Ampera-e показва колко удобен за ползване всеки ден може да бъде един електрически автомобил. Това международно признание доказва, че концепцията на нашия автомобил се оценява както от експертите, така и от клиентите", отбелязва Кристиян Мюлер.

Със своя пробег от 520 километра, измерен в съответствие с Новия европейски цикъл на шофиране New European Driving Cycle (или 380 километра на базата на цикъла WLTP) този електрически автомобил изпреварва значително своите конкуренти. Освен това, Ampera-e може удобно да превозва до петима пътници, предлага обем на багажника от 381 литра и се задвижва от електрически мотор с мощност от 150 кВт/204 кс. Технологията OnStar и инфоразвлекателната система IntelliLink гарантират изключителна дигитална свързаност и интеграция на смартфон.

Призът "Златен волан" за 2017 година, спечелен от Opel Ampera-e, е продължение на успешната традиция на базирания в Рюселсхайм автомобилен производител. Тя започва с Opel Senator A през 1978 година, две години след учредяването на наградата, и включва 17 титли за над пет десетилетия.

Последвайте канала на

Антония Симова
2626 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини