BMW Z8 на Стив Джобс е оценен на $400 хил., идва с... Motorola

  • 01 ноември 2017 11:44

  • 22894
  • 0
BMW Z8 на Стив Джобс е оценен на $400 хил., идва с... Motorola
© Getty Images

За Стив Джобс атрактивният дизайн на технологиите е бил от съществено значение както в продуктите, които бяха създавани под негово ръководство, така и във вещите, които притежаваше. От големия Macintosh до малкия iPhone Джобс положи достатъчно усилия да ни заобиколи с най-новите тенденции. Сега пък привържениците на BMW и тези на Джобс могат да притежават една доста скъпа за него вещ – автомобилът му – титаново сив BMW Z8 на едва 24 500 км (15 200 мили).

Според финансовата компания RM Sotheby’s, която подготвя аукциона, Джобс е купил автомобила, защото е бил убеден, че това е връхната точка в автоиндустрията по онова време – 2000-а година.

Колата е 67-мата, доставена от BMW за клиенти, и пристига на 6 октомври 2000 година с черен кожен интериор, а впоследствие са доставени на клиенти общо 5 703 броя, половината от които – в САЩ. По-късно моделът е поставен за усъвършенстване в ръцете на Alpina, чиито механици правят известни промени като "модерната" автоматична скоростна кутия.

Моделът е с ретро дизайн, който прави препратки и към BMW 507 от 50-те години на миналия век. Автомобилът притежава 4.9-литров V8 двигател с 400 кс. и 500 Нм въртящ момент, предаван от шестстепенна скоростна кутия към задните гуми.

Вероятно сега ни е смешно, че само седем години преди iPhone да направи революция в мобилния свят, Джобс използва BMW-брандиран телефон Motorola, но е факт. Именно него ще получи и новият собственик. Аукционът ще се проведе на 6 декември в Манхатън.

Снимки: RM Sotheby’s

Последвайте канала на

Антония Симова
22894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини