Кулминацията идва: Tesla доставя първите автомобили от Model 3 в края на месеца

  • 04 юли 2017 14:33

  • 17502
  • 1
Кулминацията идва: Tesla доставя първите автомобили от Model 3 в края на месеца
© Getty Images

Автомобилната компания Tesla е на път на достигне кулминацията в своята история с първите доставки на най-достъпния електромобил на пазара - Model 3.

Tesla ще достави първите автомобили от дългоочаквания модел в края на този месец – на 28 юли, потвърди изпълнителният директор на компанията Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,. Тогава ще бъдат готови първите 30 автомобила, а по думите на Мъск до края на август броят им ще бъде 100, а след още един месец – 1 500.

Към края на декември серийното производство ще бъде увеличено до приблизително по 20 000 автомобила на месец. Целите на Мъск не свършват дотук – въпросът е от началото на 2018-а да бъдат произвеждани по 10 000 Model 3 на седмица.

Мъск сподели още, че моделът е преминал всички регулаторни тестове преди старта на производството две седмици по-рано от предвиденото. Първият автомобил ще бъде готов в края на тази седмица.

Снимка: Getty Images

Дори подобни стойности на производство обаче може да не бъдат достатъчни. Уебсайтът на компанията понастоящем обещава доставка на нови поръчки в средата на 2018 година. Това означава, че по това време Tesla трябва да е доставила около 400 000 автомобила от Model 3, а за това имат не повече от година, ако искат да удържат на думата си.

Цената на Model 3 започва от 35 хил. долара, а средната ѝ стойност е около 42 хил. Ако Tesla осъществи целите си, моделът ще се превърне в един от топ 20 на най-продаваните автомобили в Съединените щати за 2018 година, изпреварвайки Hyundai Elantra и Nissan Sentra.

Първите собственици на Model 3 ще бъдат от персонала на Tesla, а с приоритет са и собствениците на Model S и Model X.


 

Последвайте канала на

Антония Симова
17502 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Коста

2017.08.09 | 14:51

1
Наверно доставят и за бедните в Индия или Сомалия?Много важно, като има ел. автомобили, а милиони умират от глад, жажда и болести, които се лекуват лесно, но няма пари!

Добави коментар

Водещи новини