Това е новият Mini Clubman JCW (снимки)

  • 16 декември 2016 14:36

  • 1479
  • 0
Това е новият Mini Clubman JCW (снимки)
©

Премиерата на първия модел John Cooper Works от най-новото поколение в премиум компактния сегмент е факт: това е новият MINI John Cooper Works Clubman. Той комбинира автентичното състезателно усещане с най-високия пространствен комфорт, както и пригодност за всекидневието и дълги пътувания.

Системата за задвижване на всички колела, известна като ALL4, е разработената с помощта на опита от моторните спортове техника за задвижването и окачването. „Екстремна радост от шофирането“ и „ексклузивно излъчване“ благодарение на типичния за моделите на John Cooper Works прецизно съгласуван цялостен пакет от задвижване, окачване, аеродинамично оптимизиран екстериор и атмосфера на спортен автомобил в кокпита. Индивидуалният характер на автомобила се подчертава допълнително от специфичното за модела серийно оборудване, включващо LED фарове, MINI Driving Modes, Park Distance Control, комфортен достъп, радио MINI Visual Boost, мултифункционални бутони на волана и автопилот със спирачна функция.

Двигателят е разработен за актуалното поколение на моделите John Cooper Works и 2-литров бензинов 4-цилиндров с технология MINI TwinPower Turbo и 231 кс. Мощността му е повишена с 39 кс спрямо MINI Cooper S Clubman. Върви със серийна 6-степенна механична скоростна кутия, а опционалната 8-степенна Steptronic Sport. Средният разход на гориво: 7.4 л/ 100 км (автоматична трансмисия: 6.8 л/ 100 км), СО2 емисии: 168 г/ км (154 г/ км).

Ускорението от 0 до 100 км/ ч става за 6.3 секунди (автоматична трансмисия: 6.3 секунди), има спортна изпускателна система, спортна спирачна система Brembo, серийни 18-инчови John Cooper Works алуминиеви джанти Black Grip Spoke, както и динамичен контрол на стабилността (DSC) включително динамичен контрол на сцеплението (DTC), електронен блокаж на диференциала (EDLC) и Performance Control, динамичен контрол на амортисьорите (DDC) и 19-инчови алуминиеви джанти като опция.

По какво да го познаем: иновативна, уникална в компактния сегмент концепция Shooting-Brake в предизвикателна спортна интерпретация; динамично издължен силует с дълга линия на покрива; четири странични врати; вертикална задница с характерните Split Doors; Air Curtains и Air Breather, както и други типични за John Cooper Works дизайнерски елементи за оптимизиране на аеродинамиката, предна част на автомобила с особено големи странични отвори за охлаждащ въздух вместо габаритните светлини и фаровете за мъгла; специфични за модела странични прагове; широка задна броня с интегрирани скосени ауспухови накрайници на двойната спортна изпускателна система; заден спойлер John Cooper Works; хексагонална радиаторна решетка с дизайн „пчелна пита“ и напречна лайстна в цвят Chili Red; лого на John Cooper Works на радиаторната решетка, Side Scuttle и отзад; лаково покритие на каросерията в цвят Rebel Green, червено контрастно лаково покритие на покрива и корпусите на външните огледала, както и спортни ленти в червен или черен цвят като опции, предлагани ексклузивно за моделите на John Cooper Works.

Предлага 5 пълноценни места за седене; вместимост на багажника: 360 л; увеличаване на вместимостта до 1250 л чрез опционалната, сгъваема в съотношение 40 : 20 : 40 облегалка на задната седалка; серийно безконтактно отваряне на Split Doors; пакет поставки, дъги на покрива и теглич с демонтираща се глава като опция.

Характерно оформление на интериора в стила на спортен автомобил: спортни седалки John Cooper Works с тапицерия Dinamica /текстил в цвят Carbon Black с интегрирани подглавници; John Cooper Works лайстни на праговете; таван в цвят антрацит; кожен волан John Cooper Works с мултифункционални бутони, както и лостчета за превключване в комбинация с 8-степенната трансмисия Steptronic Sport; скоростен лост респективно селектор на трансмисията, както и индикатори в кокпита със специфично за модела оформление; педали и опора за крака на водача от неръждаема стомана.

Всички предлагани за MINI Clubman асистиращи системи са на разположение и за моделите на John Cooper Works: сензор за дъжд с автоматично активиране на светлините, асистент за паркиране, камера за обратно виждане, както и Асистент за шофиране включително работещ с камера активен автопилот, разпознаване на пешеходци със спирачна функция, асистент за дългите светлини и разпознаване на пътни знаци.

Допълнителни възможности за индивидуализиране на екстериора и интериора в неподражаемия стил на MINI и John Cooper Works: спортни ленти, хромирани корпуси на външните огледала, интериор Chrome Line, светлинен пакет, както и спортен волан MINI Yours и MINI Yours Interior Styles в три варианта.

Последвайте канала на

Веселина Кирова
1479 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини