Замърсеният въздух, климатичната система и алергиите

  • 25 април 2016 14:13

  • 1468
  • 0
Замърсеният въздух, климатичната система и алергиите
©

Не едно изследване през последните години доказва, че замърсяванията на околната среда разболяват хората. За съжаление това проучване потвърждава предишни констатации, че и децата, които растат в райони с по-високи нива на замърсяване, са изложени на риск от болести на белите дробове.

Замърсяванията на околната среда се отразяват изключително зле не само на здравословното състояние на децата, но и това на възрастните хора. Мръсен въздух ни докарва алергии и сърдечни заболявания. Повече от половината българи са засегнати от замърсяването на въздуха с прахови частици. Заради замърсяванията на въздуха, при много хора са налице алергии и заболявания на сърдечносъдовата система. Основните източници на замърсяване на въздуха са топлоелектрическите централи, газовете от горенето на дърва и въглища за отопление и вредните емисии от транспорта. Затова са необходими мерки в различни сектори. По-голямата част от замърсителите вредят изключително много на дихателните органи и на сърцето и се получават все повече алергии.

Замърсеният въздух на околната среда причинява алергии - сенната хрема, например, е била рядко срещата преди Втората световна война. С годините и с развитието на инфраструктурата, строежа на магистрали в близост до жилищата на много жители от развитите градове, хората започват да стават алергични към полени. Статистика сочи също, че тези алергии са по–често срещани в развитите страни, за разлика от страните от Третия свят. Добрата новина е, че вие самите можете да си помогнете в борбата със замърсения въздух, като се погрижите за неговото качество и чистота в пространствата, в които вие и вашето семейство прекарвате значително време. Такова пространство несъмнено и автомобилът. Обикновено свързвате вътрешното пространство на автомобила си с място, където се чувствате комфортно и защитени. Дори не се замисляте за проблемите, които е възможно да причини на вас и вашите спътници климатичната система. Бактериологичното замърсяване (гъбички, микроби) на климатичната система, освен дискомфорт, може да причини алергични реакции, дразнене на очите и др. Освен това, лошата миризма или нежеланите реакции нарушават концентрацията ви по време на пътуване.

Renault Aircomatic e иновативна система за почистване на климатичната система на автомобила ви, която:

1) Почиства автомобила от плесен и бактерии натрупани в климатичната система.

2) Отстранява неприятните миризми в купето на автомобила.

3) Почиства климатичната система от изгорелите газове, прахови частици и индустриалните замърсители в градска среда.

4) Премахва причинителите на алергични реакции (кихане, кашляне, дразнене на очите...)

Renault Aircomatic не маскира миризмата, а я отстранява от тапицерията и мокета в купето. На водна основа е и не токсичен, не запалим. Оставя свеж деликатен аромат.

Погрижете се за здравето си!


Последвайте канала на

Novini.bg
1468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини