Старт на рали Твърдица - Елена

  • 27 юни 2015 20:16

  • 2691
  • 0
Старт на рали Твърдица - Елена
© knowbox.bg

Автомобилното състезание рали Твърдица - Елена ще се проведе днес и утре за единадесети пореден път. Организатори са Автомобилен спортен клуб "Евроком рали тийм" съвместно с общините Твърдица и Елена, както и Българската федерация по автомобилен спорт, съобщи Дарик.

Кратките преходи между етапите, които са емблема на ралито, го правят любимо за зрителите и състезателите. Трасетата в това издание ще бъдат само четири с познатата денивелация от 300 до 1200 м надморска височина. Дължината на ралито ще бъде 160 км, от които 100 км са състезателни.

В първия ден са техническият и административен преглед, официалната церемония, два планински етапа и две преминавания на СЕ “Детелината-Твърдица”. За радост на зрителите, второто преминаване ще бъде във вечерните часове на фарове. Стартът бе даден в 17,00 ч.

През втория ден (28 юни) ще се премине по веднъж в двете посоки през легендарния от времето на Рали „Златни пясъци“ етап Твърдица-Елена.

За най-запалените почитатели на автомобилните спортове в Елена ще се проведе скоростна отсечка (затворен кръг) по улиците на града. На централния площад ще има двучасово прегрупиране и жителите и гостите ще могат да застанат в непосредствена близост до любимите си пилоти и автомобили, за да се докоснат до магията, наречена "Рали".

39 екипажа са подали заявка за участие в рали надпреварата. Катарецът Калид Ал Суваиди ще стартира с №1 на рали Твърдица-Елена този уикенд. Екипажът е подал своята заявка и потвърдил участието си в надпреварата, в която ще е зад волана на Форд Фиеста Р5. Ал Суваиди е познат с участията си в световния рали шампионат с Форд Фиеста С2000.

На дясната седалка в автомобила на катарския пилот ще навигира англичанинът Джон Хигинс, който също е с богат опит от световните серии. С тази заявка рали Твърдица - Елена ще предложи една изключително интересна надпревара в Елено-Твърдишкия балкан, обещават организаторите.

С още един чужд екипаж се допълва списъка със заявки за рали Твърдица - Елена. Гърците Теофилос Космидис и Вангелис Констаандинидис ще участват с Пежо 306 в рали Твърдица-Елена. Съседите от южната ни съседка също потвърдиха своето участие за следващия уикенд. Така до този момент листа с заявките е вече с два чуждестранни екипажа.

Последвайте канала на

2691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини