Кои са най-големите измами във Формула 1

  • 21 май 2015 13:27

  • 1927
  • 0
Кои са най-големите измами във Формула 1
©

Всеки спорт е създаден с правила и достатъчно добри хора, които да ги заобикалят. Човешката практика доказва, че колкото повече пари се инвестират в една дисциплина, толкова повече измами ще се появят. И докато всички смятат, че футболът е скъпо удоволствие за масите, тогава погледнете автомобилния спорт и Формула 1.

Преди много време се оказа, че отборът на Ferrari струва точно толкова, колкото и Манчестър Юнайтед. Победите на най-добрите отбори са по-скъпи от всяка Шампионска лига и винаги носят сериозни приходи, следователно се налагат и победите със зъби и нокти! Ето някои от популярните методи и измами в най-престижното автомобилно състезание.

Renault и техният огромен амортисьор

През 2005 година, френският отбор иска да измисли начин за фиксиране на вертикалната елевация по време на завои. Точно тогава се ражда и идеята за огромния хидравличен амортисьор, който ще балансира болида във всяко едно положение. Разбира се, те поставят началото и оттам почти всеки отбор осиновява идеята. Амортисьорът е скрит в носа, а по средата на хидравличните пружини се поставя тежест, която балансира болида при всеки вертикален наклон, позволявайки му да стои уверено на пистата. Съдиите наказват отбора и го забраняват като движеща се аеродинамична част.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1927 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини