В Брюксел вече има електромобили под наем

  • 01 октомври 2011 18:38

  • 2086
  • 0
В Брюксел вече има електромобили под наем
© Интернет

Първите електрически автомобили, които могат да бъдат наети за определено време, вече се движат по улиците на Брюксел.

Автомобилите са с размерите на познатия модел Smart и макар да разполагат с четири седалки, са най-удобни, когато се използват от най-много двама пътници.

Наемането им става срещу плащането на гаранция от 200 евро, като цената на час е от пет до седем евро, в зависимост от това в кой момент от денонощието клиентът има нужда от услугата.

Засега тази възможност се предлага само за "редовни клиенти", които се регистрират в конкретен сайт срещу еднократна такса от 60 евро и плащат месечна такса от шест евро.

Наемът на такъв електрически автомобил за цял ден е 70 евро. Когато времето за ползване привърши, клиентът следва да върне колата на електростанцията, която предварително е посочил в сайта, и да я включи към системата за зареждане на акумулаторите.

Към бъдещите потребители на ековозилата има още няколко предварителни условия за ползването им - да са навършили 21 години, да имат книжка от поне две години, да не са причинявали катастрофа с ранени и/или материални щети и да не са били осъждани за нарушаване на правилата за движение в последните две години.

От тях се очаква също да не са оставали без книжка заради нарушение за повече от месец през последните 24 месеца преди регистрацията си в сайта.

Ако желаещите да ползват услугите с електромобилите отговорят на поставените условия, те получават безплатно зареден застрахован и почистен автомобил, както и денонощна пътна помощ и са освободени от таксите за паркиране.

Последвайте канала на

БТА
2086 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини