Skoda показа първи снимки на Citi GO

  • 29 септември 2011 09:45

  • 1622
  • 1
Skoda показа първи снимки на Citi GO
©

Skoda показа първи снимки на най-новото си отроче. Чешката компания от Млада Болеслав изненада всички с появата на компактния градски Citigo.

Той е базиран на Volkswagen Up, който видяхме за първи път по време на автомобилното изложение във Франкфурт. Явно компанията майка е решила да не засенчва премиерата на Up и изчака с първите официални снимки на Citigo.

Чешката версия не отстъпва на германския си донор. Очаква се цената на Citi GO да стартира от 7500 евро, с което ще съкруши конкуренцията в класа.

Първи официални снимки на Skoda Citi GO.

До края на годината Skoda Citi GO ще се появи на вътрешния пазар в Чехия, а в началото на 2012 в останалите страни в Европа. Основните промени са в предницата, където нов дизайн са получили предният капак, фаровете, бронята и радиаторната решетка. Тя е с новата за компанията форма, която ще бъде налагана от 2012 година. В задницата са представени другите по-сериозни промени, изразяващи се в нови стопове и хечбек пета врата.

Иначе платформата, окачването и задвижването са същите като при Up, което гарантира познатото качество но Volkswagen. Най-малкият член в семейство Skoda първоначално ще се предлага с два избора на двигатели. Те са трицилиндрови бензинови с работен обем от един литър. Първият развива 59 кс, а при втората версия нещата стават сериозни - 74 кс и максимална скорост от 170 км/ч! И двете версии ще бъдат оборудвани с петстепенна механична скоростна кутия. Средният разход е сведен до 3.5 литра на 100 км с помощта на системата старт-стоп.

Последвайте канала на

Веселина Кирова
1622 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емил Шкода

2011.09.29 | 13:54

1
Шкодата са си много прилични автомобилчета....само че с тия коне не знам...да гимаше поне няколко вариатна,че нещо са много слабички...иначе за градска количка си е идеална

Добави коментар

Водещи новини