Land Rover представи втори концепт на Defender

  • 14 септември 2011 12:58

  • 1920
  • 0
Land Rover представи втори концепт на Defender
©

Land Rover представи втори концепт на Defender на автомобилното шоу във Франкфурт.

DC100 Sport Concept e спортното продължение на DC100 Concept, който видяхме в края на август. И двата прототипа предвиждат бъдещата серийна версия на Defender, която се очаква да излезе на пазара през 2015 година.

DC100 Sport използва същите двигатели като своя предшественик - дизел и бензин с два литра работен обем, хибридни възможности и 8-скоростна предавателна кутия.

Сред модерните технологии, които Land Rover има амбицията да внедри на борда на серийния Defender, е системата Driveline Disconnect, която при подходящи условия изключва задния мост от уравнението и по този начин намалява разхода на гориво.

Terrain-i пък сканира терена и предупреждава шофьора за предстоящо препятствие, предлагайки алтернативен маршрут. Към всичко това се присъединява Terrain Response, която адаптира поведението според конкретната ситуация, и Wade Air, което представлява сонарна технология, измерваща дълбочината на водата, преди машината да навлезе в нея.

Концептът е оборудван и с иновативна система за увеличаване на сцеплението. Чрез бутон от кабината шофьорът може да активира шипове, които излизат от гумите.

Последвайте канала на

Веселина Кирова
1920 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини