Ferrari 458 Spider с официална премиера в Маранело

  • 12 септември 2011 09:04

  • 1720
  • 0
Ferrari 458 Spider с официална премиера в Маранело
©

Този уикенд италианците организираха официална премиера на новия си модел в дома си Маранело пред 800 избрани ВИП гости.

На бляскавото събитие присъстваха и пилотите на Скудерия във Формула 1 Фелипе Маса и двукратният световен шампион Фернандо Алонсо.

Ferrari започнаха да приемат и първите поръчки. Всичко това се случва броени дни преди световната премиера, която ще се състои по време на автомобилното изложение във Франкфурт.

Видео от премиерата на Ferrari 458 Spider в Маранело.

Галерия.

Най-интересното в него е начинът, по който се отваря и затваря новият твърд таван, разработен в Маранело.

Новото бижу в гамата на "Черните кончета" разполага с уникален сгъваем твърд таван, който според тях тежи с 25 кг по-малко от класическия вариант с мек покрив.

Твърдият покрив се сгъва на две части при 180 градуса и се плъзва зад двете спортни седалки. Цялата процедура отнема едва 14 секунди. Заради местоположението на тавана конструкторите на Ferrari са заменили прозрачния капак над двигателя с панел с отвори за отвеждане на горещия въздух.

Заради усилването на шасито Ferrari 458 Spider все пак тежи с 50 кг повече от купе версията на модела. Задно разположеният V8 двигател отново е с 4.5 литра работен обем и мощност от 570 кс при 9000 бр. и 540 Нм въртящ момент. Ускорението от място до 100 км/ч се постига за 3.4 сек., а максималната скорост се достига при 317 км/ч, което е с 6 км/ч по-малко от купе версията.

Последвайте канала на

Веселина Кирова
1720 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини