В Плевен очакват голяма инвестиция от производител на автомобили

  • 09 октомври 2013 13:52

  • 1970
  • 0
В Плевен очакват голяма инвестиция от производител на автомобили
©

Плевен очаква голяма инвестиция от производител на автомобилни компоненти. Това съобщи днес кметът на града проф. Димитър Стойков при откриването на 17-тото есенно техническо изложение "Партньори на колела", предава БТА.

Идеята за този вид производство има двегодишна история и се надявам, че тя скоро ще стане факт, допълни той. Дано догодина в Плевен не само да се продават различните марки нови коли, но и да се произвеждат компоненти за тях, допълни кметът.

Според Съюза на вносителите на нови автомобили у нас напоследък се наблюдава ръст на продажбите, каза Лъчезар Табаков, представител на организаторите - сдружение "Партнерс ЕКСПО".

От януари досега са закупени над 90 нови коли повече, в сравнение със закупените през същия период на миналата година, уточни той.

Програмата на изложението предвижда в съботния ден от 11.30 ч. директно да бъде излъчено награждаването на най-добрите участници в автосалона.

От името на общината ще бъде връчена Голямата награда "Крилото на успеха" - бронзова статуетка, изработена от скулптора Красимир Рангелов. Награди ще присъди и Търговско-промишлената палата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини