Там традиционният шаран се търгува за 11,70 лв. /кг, а цената изчистеният шаран е 17,20 лв. Дъгова пъстърва се предлага срещу 14,50 лв. Цената на сьомговата пъстърва е 19,50 лв., а филе от нея струва 29,50 лв.
36,20 лв./кг е цената на котлет от сьомга, от африканският сом - филе струва 27 лв. Филето от пъстърва се предлага срещу 23,90 лв. , а цената на толстолоба е 11,70 лв.
Голяма част от асортимента е от язовир „Стойковци“ край Логодаж, а прясната риба се доставя от „Морски дар 09“, обясниха търговци.
Изобилие от жива и прясна риба в седмицата на големия празник Никулден може да се намери в Дупница, показа репортерска проверка на БТА. Според търговци, предлагащи прясна риба, търсенето все още е слабо, заради по-трудното съхранение на прясната риба.
"Всичко е въпрос на вкус. Обикновено по-възрастните хора търсят шарана, докато по-младите залагат на готовите филета. Скумрията също върви. Разнообразието сякаш по-скоро затруднява хората, отколкото да ги улеснява", казаха от рибния магазин в Дупница, откъдето пазаруват хора от цялата област.
Килограм нилски костур се предлага срещу 27, 00 лв., размразената скумрия струва 14,50. Бял амур се предлага за 11,40 лв. за килограм. Изчистената ципура струва 24,60 лв, лавракът – 29,70 лв. Кефалът е с цена от 10,40 лв. Сред предложенията за Никулденската трапеза на щанда е и милокоп (каменен лаврак), който се предлага срещу 44 лв. Цената на замразен черноморски паламуд, внос от Турция е 16,90 лв.
)