)
Тя се различава от традиционната стара рецепта с това, че не използва агнешко було, в което се слага плънката и се изпича във вид на отделни сарми.
Времето за приготвяне на агнешка дроб сарма на фурна е около 1 ч. и 40 мин. От продуктите се получават около 5 порции.
Дроб сарма – необходими продукти:
1 агнешки комплект;
5 стръка пресен лук;
180 г ориз;
1 – 2 ч.л. сол;
200 г скълцани домати;
5 с.л. олио;
2-3 стръка пресен джоджен или 1 ч.л. сушен.
За заливката:
2 яйца;
1 с.л. брашно;
200 г кисело мляко.
Начин на приготвяне
Последвайте канала на
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)