Как да удвоите живота на някои основни хранителни продукти?

89
© Novini.bg/ Canva

Доматите, държани в хладилника, могат да загубят своя вкус и текстура. Това е така, защото ниските температури ги спират да узреят и развият сладкия си вкус и ги карат да развият набръчкана текстура.

Лукът е склонен да абсорбира влагата, което означава, че лесно става каша и плесенясва в хладилника. Така че, за да запазите лука свеж и хрупкав, съхранявайте го на хладно, сухо и добре проветриво място.

Правилното съхранение на вашата храна може да намали шанса да се разболеете, да подобри качеството на храната ви и да ви помогне да спестите пари. Експерти от Plumbworld подчертаха петте най-добри храни, които никога не трябва да се съхраняват в хладилника.

В него се казва: „Реалността е, че ниските температури карат хляба да застоява много по-бързо. Хладилникът ускорява процеса на кристализация на нишестето, което изсушава хляба и го прави жилав и твърд."

Вместо се препоръчва да съхранявате хляба на стайна температура в кутия за хляб или хартиен плик, за да запазите мекотата му.

Доматите обикновено могат да издържат до две седмици, когато се съхраняват правилно.

Един чесън може да издържи до шест месеца. Влажната среда на хладилника обаче може да причини покълване на чесъна, образуване на мухъл или гуменост.

Експертът каза, че това е така, защото: „Съхраняването на картофи в хладилника може да доведе до по-бързото превръщане на нишестето в захар в тях“.

Експертът също така предупреди да не се съхраняват близо до картофи, тъй като газовете и влагата, които отделят, могат да причинят взаимно разваляне.

Лукът, съхраняван правилно на хладно и сухо място, обикновено издържа два до три месеца.

Най-добрият начин да ги запазите свежи е като ги съхранявате на стайна температура и далеч от слънчева светлина. Можете да ги поставите на по-хладно място в кухнята си, ако са много узрели, но трябва да избягвате хладилника на всяка цена.

Най-добрият начин за съхранение на чесън е на хладно и тъмно място с добра циркулация на въздуха. Сухото място в килера ви или контейнерът за чесън работи добре, за да запази вкуса и текстурата си за по-дълго време.

Поддържането на хляба ви пресен в хладилника може да изглежда като добра идея, но Plumbworld каза, че това не е така.

Правилното съхранение запазва храната ви свежа за по-дълго, което означава по-малко ходения до супермаркета и по-голяма стойност от това, което купувате. Следователно знанието кои храни да съхранявате на стайна температура може да намали сметката ви за храна с немалка сума през годината, пише The Sun и businessnovinite.

Според експертите картофите се съхраняват най-добре на хладно, тъмно и сухо място - като килер или изба.

Това ги кара да придобият тъмен цвят и прекалено сладка и песъчлива текстура. Трябва също така да се уверите, че сте ги поставили в дишаща торбичка (като хартия или мрежа), за да предотвратите натрупването на влага, причинявайки поникването им.

Торба с картофи обикновено издържа един до два месеца. Но оставени в хладилника те издържат само една до две седмици.

Храните, които те изброиха, бяха домати, картофи, лук, чесън и хляб, които трябва да се съхраняват другаде, за да се удължи живота им.

Например, ако храната ви може да издържи две седмици, а не една, можете да намалите разходите си наполовина.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
89

Свързани новини

Водещи новини

Как да удвоите живота на някои основни хранителни продукти? | Новини.бг