Втечнете кристализиралия мед
Изпечете ядки
Изцедете добре цитрусите
Мислите, че микровълновата фурна служи само за затопляне на вода и храна?
Накиснете по-бързо боб
Обелете чесън
Освежете стария хляб
Режете лук без сълзи
Сушете билки
Ускорете втасването на тестото
Ако имате прясно набрани билки, можете да ги изсушите много бързо. Достатъчно е да ги загреете за кратко в печката. Вълните бързо отстраняват водата, но запазват етеричните масла в растенията и ще усетите това в ястията си.
Вместо да печете ядки по обикновения начин, пригответе ги в микровълнова фурна. Разстелете ги на един слой върху широка чиния. Включете за минута, извадете и разбъркайте. Повтаряйте тези действия, докато ядките станат готови по ваш вкус.
Лъжете се. Тя може да ви е от помощ, когато се развихряте в кухнята и показвате кулинарните си умения. Прочетете тези хитринки и станете още по-умели готвачи.
Покрийте тестото с кърпа, сложете го в печката, а до него поставете чаша с вода. Включете да работи 3 минути на пълна мощност. След като микровълновата спре, оставете тестото вътре да втаса до пълна готовност.
Преди да започнете да режете, сложете главата лук в микровълновата фурна за 45 секунди. Така химикалите, които предизвикват сълзи, ще се разградят и ще можете да режете без проблем.
платено съобщение
Ако искате да извлечете последната капка сок от лимона, лайма, портокала или грейпфрута, използвайте микровълновата фурна. Загрейте целия плод в нея за около 10-20 секунди, след което го разрежете на две. Ще се учудите колко лесно и бързо ще получите много вкусна течност от него.
Ако нямате нужните часове, за да накисвате предварително суровия боб, ето какво да направите. Изсипете го в голяма купа, налейте вода, докато го покрие, и настройте уреда на средна мощност за 8-10 минути (докато водата заври). Оставете го да постои още 1-2 часа и ще бъде подходящ за готвене. Не забравяйте да изхвърлите водата и да налеете нова.
Ако прясно изпеченият хляб е сред деликатесите в дома ви, правете го още по-лесно. Уредът ще осигури топло място, където тестото да втасва по-бързо. Това може да ви е особено полезно в студените зимни месеци, тъй като всяко колебание в околната температура се отразява на скоростта и качеството на бухването.
Ако хлябът е поизсъхнал с времето, има какво да направите, за да не го изхвърляте. Увийте го във влажна кърпа, сложете го върху чиния и настройте печката на пълна мощност за десетина секунди. Ако е прекалено сух, чаша вода отстрани ще ви помогне още повече. Ще поучите пухкав хляб, без да е влажен.
Беленето на чесън не е трудно, но може да е малко пипкаво. Но ако оставите главата чесън във включена микровълнова фурна за 20 секунди, тя ще омекне и люспите ще падат по-лесно. Скилидките ще се плъзват навън от обвивката, без много цапане и с по-малко миризми.
Истинският мед с времето се превръща в нежни кристалчета. Но ако искате отново да е течен, микровълновата фурна ще ви помогне. Отворете буркана и го сложете вътре за около 30-60 секунди на висока мощност. Може да разбъркате, за да се доразтопят кристалите.
)