Макар и качественото месо да струва повече, то е много по-полезно. Що се отнася до цената, не е необходимо човек да изяжда 300 гр наведнъж.
Неподсладеният йогурт и кефирът са полезни заради протеините, калция, витамините, живите бактерии - пробиотиците, които подсилват микробиотата в червата.
Освен тях д-р Филдър препоръчва бобените храни, булгура, овесените ядки.
Австралийска общопрактикуваща лекарка разкри кои пет храни препоръчва на пациентите си, които искат да се хранят здравословно, съобщи в. "Дейли мейл".
Авокадото на филийка е много полезна закуска. Плодът съдържа много важни за сърцето мононенаситени мазнини и 20 различни витамини и минерали. Сред тях са вит. К, С, В5, В6, Е, както и фолати, магнезий, калий. Д-р Филдър си купува по шест броя авокадо седмично.
Д-р Дария Филдър каза, че хората често се колебаят какво е полезно. На всички, които искат да се грижат за здравето си, тя препоръчва обикновени, но ефикасни продукти - ръжен хляб, ядки, авокадо, кисело мляко, месо без мазнини. Всички те са полезни за контролиране на холестерола, кръвното налягане и проблемите със сърцето.
Ръженият хляб съдържа устойчиво нишесте - фибри, които са важни за храносмилателната система и намаляват опасността от рак на дебелото черво. Колкото по-тъмен и плътен е хлябът, толкова по-добре. Ръженият хляб е полезен за контролиране на кръвната захар. Той съдържа и много магнезий, който регулира кръвното налягане.
Ядките са много полезни. Затова д-р Филдър препоръчва и маслата от тях - фъстъчено или бадемово. Ядките контролират холестерола, намаляват възпаленията, които предразполагат към сърдечносъдови заболявания, регулират кръвната захар. Освен това съдържат омега-3 мастни киселини, фибри, вит. Е и растителни стероли.
)