Учени от университета Томас Джеферсън във Филаделфия установиха, че е добре да се пие често кафе.
Било констатирано, че за да е с идеално ниво на киселинност, кафето трябва да се приготвя бързо - смлените кафеени зърна да се залеят с вряла вода и напитката да се изпие за 5-10 минути.
Вкусната напитка насища кръвта с антиоксиданти, които заедно с витамините и микроелементите от кафените зърна могат да намалят възпаленията на тъканите и да нормализират функционирането на сърдечносъдовата система.
Консумацията му насища с кислород клетките в организма и допринася за регенерацията им, но за целта варенето му трябва да се извършва по определен начин, съобщи Юрик алърт.
Тези заключения потвърждават резултатите от предишни изследвания, които показаха, че кафето помага на организма да се бори с депресията и стреса, извършва профилактика и "почиства" раковите клетки в организма, а освен това има благотворен ефект върху един от най-важните органи - сърцето.
)