Бургерите са полусготвени
Грил линиите се слагат, след като се сготви месото
Целия текст можете да прочетете тук.
И се третира с лак за обувки
Случвало се е на всички. Примамени от рекламата, отиваме в близкото заведение за бързо хранене и поръчваме бургер.
А, и няма да е толкова лъскаво. Защото надали пръскате месото с лак за обувки. Но фотографите го правят, за да изглежда по-сочно.
Вашето месо на барбекюто никога няма да добие този перфектен външен вид от опаковката или рекламата. Просто защото това не са реалните следи от грил ребрата, а се добавят после.
Защото точно това са част от триковете, за да изглежда храната толкова съблазнителна на бордове и флайери.
И тук идва лошата новина. Ако искате да ядете същия този бургер (палачинки, пилешко крилце или поничка) от рекламите, трябва да се примирите с мисълта, че ще се храните с добавка на малко лак за обувки или моторно масло в храната си...
Как става – или като се нагреят метални шишчета и се сложат на изпеченото месо, или дори като се рисуват с боя или със спирала.
Но отваряйки плика, оставаме разочаровани. Няма и следа от пухкавото хлебче, сочната пържола и червения домат, а киселите краставички са някаква илюзия.
Хранителните фотографи прибягват до това, за да изглежда той по-сочен и апетитен. Реално, след като се сготви, ще има доста „по-свит“ вид.
Чудите ли се защо този бургер, представен в менюто, изглежда като четвърт килограм в реалния живот? Защото той е полусготвен.
)