На морето пълнят чушки с недояден кус-кус от закуската

65
На морето пълнят чушки с недояден кус-кус от закуската
© pixabay

"Екзотиката" се крие в добавените мариновани гъби или рулца от раци полуфабрикат.


Недоядени кюфтета в ол инклузив комплексите по морето минават през мелачка, а на следващия ден туристите ги получават като карначета на скара. Практиката нищо в ол инклузив ресторантите да не се изхвърля е откакто съществуват, но изобретателността на готвачи и управители вече бие рекорди. Това разкриват източници от кухнята пред "Телеграф".

За да не се харчат пари за свежи зеленчуци пък, масово се предлага разнообразие от консервирани туршии посред лято. Неизядена печена скумрия се появява като чисто ново ястие - плакия, полята с доматен сос. Варените картофи от снощи днес са картофено пюре. Бобът за гарнитурата се превръща в боб чорба, разкриват запознати.

Изненадите за туриста, платил поне 100-150 лв. дневно за ол инклузив, започват още на първата закуска. Предлагането е ограничено основно с пържени филийки, варени и пържени яйца и варен колбас, понякога с макарони. Истински лукс е да се сервира сирене и кашкавал, които се оказват евтини имитиращи продукти, произведени от соя и палмово масло. След бедната закуска идва още по-мизерен обяд. Неизядените от закуска макарони се маскират на обяд като екзотична презокеанска салата с дресинг.

Майсторлъкът бил да се приложи разбнообразно меню, което да демонстрира изобилие без да личи, че продуктите са "втора употреба". Това обаче рядко се получава.

Прилагат се и други трикове, за да се измъкнат още пари от почиващите, като например безплатно кафе се оказва шварц, а който иска еспресо, си го плаща отделно. Минералната вода е направо от чешмата, а безалкохолните напитки от предплатения пакет са нещо газирано , което само докарва цвета на фанта или кола. Така претенциозният турист се принуждава да си поръча и плати отделно за качествено питие или безалкохолно. Въпреки че качеството на алкохола е под всякаква критика, той се приема от руските, британските и скандинавските туристи, които се наливат до умопомрачение.

С остатъците от пържолите се подготвя кебап или катино мезе, от шишчетата - кавърма, нахапаните кюфтета и кебапчета пък след машинна обработка вече са чисто нови карначета. От недоядената гарнитура се приготвя зеленчукова супа по френски, а хлябът задължително отива за галети, панировки или крутони за крем супа. Готвачите набързо префасонират останалите от сутринта яйца в авторско предястие, полято с кисело мляко, майонеза и огромна доза въображение. С кус-куса от закуската се пълнят чушки за обед.

Последвайте канала на

Novini.bg
65

Свързани новини

Водещи новини

На морето пълнят чушки с недояден кус-кус от закуската | Новини.бг