За поредна година Светът на млякото ще предостави възможността за ползотворни бизнес контакти пред българските млекопреработватели, производители, търговци и вносители на опаковки, машини и специализирано оборудване.
Какво ще видите по време на Светът на млякото
Киселото мляко – гордостта на българската хранително-вкусова промишленост
Kompotti само от три съставки – цели плодове, вода и малко захар
Биомилк Добрич представя висококачествени био млека с различни вкусове
Изложенията Светът на млякото, Месомания, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и изложението в хорека сектора Сихре отварят врати от 9 до 12 ноември в Интер Експо Център. Близо 420 фирми се включиха в събитията и тази година.
Посетителите на Светът на млякото ще имат възможност да опитат серия леки млечно-кисели десерти, които освежават и засищат - „Боженци с парченца плодове“. „В продуктите от десертната гама са съчетани полезните свойства на киселото мляко с хранителните качества на плодовете“, споделят от фирма ЕЛВИ.
В дните на Светът на млякото фирма Милушев ще покаже собствено производство автоматична машина за опаковане на кисело мляко АОКМ 8000М. Машината работи на паралелен принцип - изцяло собствена разработка, което дава възможност да се постигне висока производителност – 8000 опаковки за час, като се обработват едновременно по 20 опаковки. Състои се от няколко последователни модула, които осигуряват непрекъснат процес на работа.
Новият продукт, върху който ще акцентира фирма “Д и Д Комерс енд Диливъри” по време на тазгодишното изложение, е плодовата напитка за пиене Kompotti. Това са компоти, създадени само с три съставки – цели плодове, вода и малко захар. Те са без допълнителни консерванти и без допълнителни оцветители. Напитките са произведени с вода от Михалково.
Българско мляко и австрийски био плодове, съчетани за постигане на страхотни вкусови качества. Био йогурт с търговска марка „Bioda” е направен със сертифицирано био мляко, което означава, че всички фуражи за кравите са сертифицирани с Organic Standard, кравите пасат по пасищата 230 дни в годината, в които през последните три години не са били използвани химически подобрители. В био йогуртите няма ГМО и химични вещества. Като добавка се използват плодове от австрийски фирми, които също са сертифицирани като органични. Не се използват изкуствени добавки, аромати и оцветители.
Над 20 000 души се очаква да посетят изложенията в хранително-вкусовата промишленост тази година. Освен множеството компании, които ще представят продуктите си, посетителите и участниците ще имат възможност да се запознаят със събитията в деловата програма.
)