)
Не всички яйца от Полша са със салмонела. Съмненията са само за две ферми. Номерът е на опаковката показва в кой опаковачен център са пакетирани, но може да е опакован и в друг център, затова трябва да се гледа номерът на яйцето. Това заяви д-р Райна Иванова от Българската агенция по безопасност на храните в ефира на Нова телевизия.
"Потребителите не трябва да се претесняват, че има салмонела в яйцата. Има съмнения за наличието й, колегите в Полша извършват проверки. Симтомите на салмонелата са висока температура, повръщане и разстройство. От 2 до 6 часа след като сте консумирали яйцата и ви няма нищо - не трябва да се притеснявате", каза още тя.
По думите й е възможно яйцата вече да са консумирани. "Има известни количества, които са стигнали до магазинната мрежа, уведомихме ведна гражданите, за да не се стигне до употребата им".
Последвайте канала на