Шоколадът е сред най-популярните продукти на планетата, а продажбите на шоколадови изделия в световен мащаб възлизат на над 100 млрд. долара.
Шоколад от камилско мляко
Шоколад, който не се топи на слънце
Шоколад, който не се топи и на 40 градуса на слънце създаде американският хранително-вкусов гигант Mondelez International. Новият продукт е резултат от над 10 години проучвания.
Най-скъпият чист шоколад
Въпреки това Международния център за тропическо земеделие е уплашен от прогнозите, че до 2050 г. в резултат на изменението на климата, този деликатес може да изчезне. Но докато това се случи, производителите на сладкиши измислят нови комбинации от вкусове и пълнеж за шоколад:
В Обединените арабски емирства камилското мляко е популярен продукт: можете да ядете сладолед от камилско мляко или да си купите кутия мляко от супермаркета, но все пак най-голям интерес сред потребителите предизвиква шоколада, направен от камилското мляко. Необичайният деликатес се произвежда от Al Nassma на основата на традиционните ориенталски сладкиши с мед и ядки, а представители на компанията твърдят, че този традиционен шоколад е по-здравословен, поради по-ниското съдържание на мазнини и е подходящ дори за диабетици.
Шоколадът Noka е известен като един от най-скъпите и вкусни десерти на света. В състава му са включени видове какао от най-добрите региони на планетата като Венесуела, Еквадор и Кот Дивоар. Той струва 854 долара за половин килограм.
Още по темата четете ТУК.
)