Лекарите от кръвния център: Отношението към нас е като в диктатура!

share

От първи януари заплатите в кръвните центрове са увеличени със 70 лв., но на практика с орязването на допълнителните надбавки вземаме по-малко отколкото през миналата година. Това заяви пред БТВ Маргарита Точкова от кръвния център във Варна. Вчера 38 от  служителите хвърлиха оставки.

Според Точкова единственият човек, който трябва да реши въпроса е финансовия министър Симеон Дянков. Ние призоваваме от февруари месец досега да седнем и да преговаряме. „Издръжката на член от семейство постоянно се увеличава, а без надбавките средната ни заплата е малко над 500 лв. Как може да си изхранваме семействата“, попита Точкова. Точно заради националната сигурност и здравето на хората, които обслужваме ни е спирало да напуснем работа. Така тя коментира репликата на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, която обвърза работата на кръвния център с националната сигурност и призова лекарите да се откажат да напуснат работа.

Според Добромир Стайков заплатата му стига единствено за режийни разходи, а не да продължи обучението си. Специализантите са длъжни да работят при условията посочени от МЗ, а условията са мизерни, това е диктатура, казва Стайков.

Водещи новини

Още новини