Хапвайте шоколад срещу... смърт

share

Проучване, проведено в Швеция, е доказало, че яденето на шоколад, най-вече тъмен, при жените понижава риска от инфаркт, съобщава „Гласът на Америка”.

Проучване в Швеция, публикувано в журнала на Американския колеж по кардиология, е проведено между 33 000 жени. Резултатите показват, че 3 блокчета шоколад за седмица намаляват риска от инфаркт при жените. Резултатите подкрепят доказателствата, свързващи какаото със сърдечното здраве, но лекарите предупреждава, че това не бива да става повод за прекаляване.

Според учените антиоксиданти и флавоноиди са вероятните съставки, които помагат за намаляването на кръвното налягане, основен фактор за сърдечните удари.

Д-р Сузана Ларсън отбелязва че количеството какао в шоколада варира. Шоколадът, консумиран в Швеция съдържа до 30% какаова маса, и допълва, че шоколадът в САЩ може да съдържа много по-малко какао.

Водещи новини

Още новини