Андреева: Констатирахме множество нарушения в Спешната помощ

Булфото
share

"Проблемите в Спешната помощ не са от вчера. В стъпването ми в мандат заварихме няколко започнали проверки. При нас пристигнаха сигнали, които наложиха повторни проверки. Резултатите от проверките от всички органи показват нарушения по отношение на организацията, дейността, спазване на правилника, както и липса на контрол по отношение на дейността, на разписването на щата". Това каза министърът на здравеопазването Таня Андреева на изслушване в Комисията по здравеопазването.

„В цялата страна има нарушения както по отношение на екипите, така и по отношение на заплащането. Вече една година непрекъснато проверяващите институции се занимаваме с проблемите на Спешна помощ. Има до мен внесен доклад с предложение за освобождаване на директора на Центъра за спешна медицинска помощ, а другото предложение е временно да бъде назначен друг колега с цел подобряване на организацията на работата", посочи Андреева.

„Получих писмо от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, която изказа притеснение за работата и проблемите в Центъра за спешна медицинска помощ в София. Аз и ръководството на министерството не можем да си позволим заради някакви неуредици и липса на мениджмънт да си отиват хора", подчерта министър Таня Андреева.

Водещи новини

Още новини