Руски учени обявиха, че са открили еликсир на младостта (видео)

share

Руски учени смята, че са открили еликсир на вечната младост от бактерия, извлечена от гробните места на вълнистите мамути дълбоко в замръзналата земя. Учените от Якутск разкриха констатациите си в северния руски град в сряда.

След откриването на бактерията, учените от Земеделския институт за научни изследвания са установили, че организмите са оцелели и процъфтявали в продължение на 3,5 млн. години. Те открили вълшебните свойства на бактерията, след като я дали на мишки, които бързо възстановили паметта и репродуктивните си способности. Когато тези факти станали известни на учените, които също се подложили на тест.

"Направихме вкусен ферментирал млечен продукт с нея". "Еликсирът" вече е достъпен за хората в Русия, след като придоби необходимите сертификати и скоро може да стигне и до международните пазари.

Професор Надежда Тарабукя коментира, че продуктът е базиран на бактерията Бациликус F и е много ефективен. "Той повишава имунитета, устойчивостта на болести, елиминира чревната дисбактериоза и коригира чревната микрофлора".

Водещи новини

Още новини