Мъж обгоря тежко при опит да запали печка с бензин

share

51-годишният Георги Рангелов обгоря тежко при опит да запали с бензин готварската печка в една от стаите на къщата си. Инцидентът е станал в Големо село, община Бобов дол, където той живее заедно с болната си майка.

Печката не се разпалила и той отворил вратичката, в този момент огънят лумнал и обгорил лицето и ръцете му. Разразил се пожар, пламнала цялата стая, съобщава struma.bg.

Георги Рангелов, който е клисар в местната черква, се развикал за помощ. Съседите се притичали и започнали да гасят с кофи вода. Позвънили и на тел. 112, на място пристигнала пожарна кола от Бобов дол и огнеборците потушили огъня в къщата.

Трудно подвижната майка на Рангелов не е пострадала от огъня, но е била силно уплашена от вида на сина си. Съседите извикали линейка на Спешен център - Бобов дол, с която Георги Рангелов е закаран в Спешен център - Дупница, а оттам в клиниката по изгаряния в „Пирогов”. Няма опасност за живота му, но ще се наложи дълго лечение.

„Георги Рангелов работи по програмата за временна заетост към кметството, клисар е на черквата. Той ми е дясната ръка. На него разчитам за всичко”, заяви кметът на Големо село Васил Василев.

Водещи новини

Още новини