Преглеждат безплатно деца в ортопедичната болница на Горна баня

share

От утре до петък ще се проведе благотворителна кампания на Института за семейна политика за профилактични безплатни прегледи на деца. Партньор в инициативата е специализираната болница по ортопедия в Горна баня. Няма нужда от предварително записване, съобщи БНР.

60% от децата в училищна възраст имат проблеми с костно-мускулната система. Почти 13% от тях на възраст между 7 и 9 години страдат от гръбначни изкривявания, които по-късно оказват влияние и на здравния им статус.

Инициативата коментира бившият социален министър и председател на Института за семейна политика Христина Христова.

От болницата са създали чудесна организация. Четири кабинета са отворили. В тях ще приемат децата най-добрите специалисти в България по ортопедия. Ще има и кинезитерапевт. Не е необходимо записване. Не е необходимо и да се носи никаква медицинска документация. Ще бъдат направени прегледи на всички, сподели тя и допълни:  "Ще бъдат насочени, ако имат нужда от лечение. Помолих лекарите в Горна баня да подготвят нещо, което да е практически полезно за детето и родителите му, като например упражнения, които да могат да правят вкъщи или пред компютъра".

Водещи новини

Още новини