Андреева: Няма нито един кандидат за нов директор на Фонда за лечение на деца

Булфото
share

„Все още няма нито един кандидат за нов директор на Фонда за лечение на деца". Това отбеляза със съжаление здравният министър д-р Таня Андреева, предаде "Дарик".

"Никой не иска да се заеме с отговорността, в ролята си на наследник на подалата оставка д-р Ива Станкова и това се случва винаги, когато в дадена институция се е създало напрежение", посочи още министърът.

Оставката на Станкова влиза в сила от 7-ми април. Не е ясно обаче какво ще се стане, ако до тази дата не се намери кандидат за нейния пост.

Д-р Ива Станкова подаде оставка по лични причини шест месеца след назначаването си като директор на фонда. Решението й дойде, след като родители на болни деца и пациентски организации поискаха тя да се оттегли, а причината за това бе забавено от страна на институцията за лечение на малчугани.

Междувременно проф. Владимир Пилософ, който към момента е в Обществения съвет към Фонда за лечение на деца, сподели, че е получавал намеци да наследи д-р Ива Станкова като директор на фонда.

Специалистът обаче отказа да уточни кой е отправил намеците. На въпроса би ли станал новият директор на институцията, Пилософ добави, че ако му предложат, ще помисли и едва тогава ще може да отговори.

Водещи новини

Още новини