Състоянието на Християн Пендиков е сериозно

bulphoto (архив)
share

Състоянието на транспортирания от Охрид до София Християн Пендиков е сериозно, но към момента не е животозастрашаващо, каза пред журналисти служебният зам.-министър на здравеопазването Александър Златанов. Той бе на летище София при кацането на правителствения самолет „Фалкон“, който превози Пендиков от Северна Македония до България. Мъжът ще бъде лекуван във Военномедицинска академия.

Целта бе по най-безопасния начин да бъде настанен във ВМА, да се назначат изследвания и прегледи, за да се започне максимално бързо адекватно лечение. Осигурили сме възможност за настаняване на близките на Християн, за да са близо до него, заяви зам.-министър Златанов.

Това, което знам, е, че има доста травми в областта на главата, счупване на долната челюст, фрактура на мандибулата, нарушение на костната структура на синусите. Най-вероятно ще се наложи оперативна интервенция по отношение на счупената кост и синусите. На този етап състоянието му е сериозно, но не е в графата животозастрашаващо, допълни Александър Златанов.

Самолетът с пребития в Охрид Християн Пендиков кацна в София

Християн Пендиков е секретар на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид. Той стана жертва на побой миналата нощ.

От министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония съобщиха, че са задържани тримата нападатели на 21-годишния Християн Пендиков. След пълно документиране на случая ще бъде подаден доклад до прокуратурата в Охрид, пише в съобщението.

Водещи новини

Още новини