Какво да включите в диетата за укрепване на имунната система? И възможно ли е това да стане с определени продукти? Едва ли има човек, който да не си задава този въпрос. Отговор на него дава диетологът д-р Елена Тихомирова.
Най-често използваме чесън, лимон и джинджифил за укрепване на имунитета, споделя експертът. Тези продукти съдържат фитонциди, които косвено позволяват да поддържате тялото си в добро състояние, споделя диетологът.
Лекарят допълва, че имунитетът е вродено свойство. И може да се укрепи чрез закаляване и адекватна физическа активност, пише Актуално.
„Много е важно да поддържате режим на сън, да се храните правилно, да се занимавате с физическа активност и да минимизирате стреса", споделя още лекарят.
"Ако всичко това не се спазва, никакви продукти няма да помогнат за укрепване на имунната система ”, предупреждава д-р Тихомирова.