Рядък вариант на коронавируса бе идентифициран в Италия

Pixabay
share

Рядък вариант на новия коронавирус беше идентифициран в лаборатория по микробиология в италианската провинция Варезе, като друг такъв вариант е бил идентифициран досега само в Тайланд, предаде АНСА, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1549

Този вариант се различава в секвенирането на целия така наречен протеин спайк - онази част от вируса, която влиза в контакт с клетките, които ще атакува.
Въз основа на откритието специалисти от клиниката Сан Рафаеле в Милано са успели да реконструират целия геном на варианта. Засега се констатира, че той няма, както изглежда, характеристики, които ще намалят ефикасността на ваксините.

Калифорнийският вариант на COVID-19 вече върлува в Европа

"Идентифицирането на този вариант, за който има само един друг описан в света случай, е отправна точка за нови изследвания на коронавируса. Предвид това, че целият геном на този вариант е реконструиран, можем да анализираме евентуалния клиничен и епидемиологичен ефект, който той ще има върху населението", казва италианският учен Фабрицио Маджи, ръководил екипа, който първи е идентифицирал новия вариант.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1549

Водещи новини

Още новини