COVID-19 уби петима в Русенско

gettyimages
share

Отново броят на оздравелите е по-голям от този на заразените с COVID-19 за последното денонощие в област Русе. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

За изминалите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 27 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 49. Най-много от новите случаи 18 са от най-голямата община - Русе.

Други трима от новозаразените са от община Бяла, по двама са от общините Борово, Сливо поле и Ценово. В населените места от общините Ветово, Две могили и Иваново няма новозаболели.

753 са новозаразените с коронавирус, а 3831 са излекуваните през последното денонощие

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7518, а преболедувалите 6411. Активните случаи са 709. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение.

По последни данни те са 184, като 27 от тях са в реанимация. През последното денонощие са починали още четирима мъже и една жена с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията станаха 398. Починалите са на възраст между 27 и 98 години. 245 от тях са мъже, 153 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната. След Русенско се нареждат областите Хасково, Добрич и Сливен. Без нови случаи за изминалите 24 часа е само област Силистра.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини