Вижте съвети как да се предпазим от хранителните инфекции по морето

Pixabay
share

Лятото е в разгара си и е време да помислим за това как да се предпазим от хранителни инфекции по морето.

По алеите на морските курорти вече ни предлагат дюнери, палачинки, царевици и дори скара на открито. Някои от тях обаче могат да бъдат опасни за здравето.

„Всяка година се следят случаите на хранителни инфекции не само у нас, а и в Европа. Най-честият причинител на хранителни натравяния е камбио бактериозата. Това е инфекция на храносмилателния тракт. При нея има риск от усложнения. Много е опасно, ако млякото и месото на птиците са били на топло”, заяви пред Нова телевизия директорът на Института по микробиология, БАН проф. Христо Найденски.

Водещи новини

Още новини