Педиатър: Хомеопатията лекува, без да уврежда детето с тежка химия (видео)

share

Много от проблемите могат да се лекуват успешно с хомеопатията, без да се уврежда болното дете с тежка химия.

Това коментира пред Novini.bg специлистът педиатър-хомеопат д-р Екатерина Екимска.

По думите на медика в някои случаи хомеопатията може да замени антибиотика.

„В 90% от случаите например с гнойни ангини, може да звучи невероятно, но постигаме ефект само с хомеопатия“, посочи лекарят.

Според педиатъра антибиотикът атакува болните клетки, но медикаментът уврежда и здравите.

„Всички вече знаем, че грипът и вирусните заболявания не са податливи на антибиотика. Антибиотикът трябва да се прилага единствено ако има бактерии. Много колеги изписват антибиотици от вратата, което всъщност не е правилно“, сподели пред камерата ни хомеопатът.

Педиатърът посочи и кога трябва да се изписва антибиотик. Според нея това трябва да става, когато има клинични показания.

„Да кажем температурата когато 3-4 дена не пада, когато кашлицата се засилва, когато хремата се засилва, когато детето е отпаднало, когато не се храни, капризно е. Изчаква се 3-4 дена. Аз през това време го лекувам с хомеопатия“, разказа д-р Екимска.

За родителите обаче е важно да знаят, че бронхитът и пневмонията не се лекуват с хомеопатия, а там трябва да се изпише необходимият антибиотик.

„Не бих рискувала едно тежко болно дете, което има нужда от антибиотик, аз да не му изпиша и да не му го давам заедно с хомеопатия“, коментира още педиатърът.

Цялото интервю със специалист педиатърът-хомеопатът д-р Екатерина Екимска можете да видите тук.

 

По материала работиха Галя Георгиева и Веселина Спасова

Водещи новини

Още новини