Можем да бягаме, но не можем да се скрием от всички токсини, които ни дебнат в околната среда.
Това не означава обаче, че не бива да се интересуваме от тях и как биват използвани в индустриалния свят. Представяме ви четири източника на тежки метали, до които вероятно сте в непосредствена близост:
1. Живак в рибата
Ползите за здравето от консумацията на риба често са изтъквани от специалисти по здравословно хранене. Трябва обаче да знаете, че в част от рибата се съдържа изобилие от живак. А той е вреден за бременните и кърмещите жени. Сред най-рисковите видове риба са акула, риба меч, риба тон, лаврак, камбала, марлин и др.
2. Олово в бульона от кокали
Според някои диетолози по-полезно е да се храним с бульон, приготвен от животински кокали, отколкото от животинска кожа или други продукти. Проблемът е, че когато са изложени на контакт с оловото, животните и хората започват да трупат токсина в костните тъкани.
Още по темата прочети тук.