Спрете цигарите и кафето за 3 дни и ще си платите вноските, отсече Москов

Фейсбук
share

Точната сума за една здравна вноска на месец е 16,80 лв. По размириците гледах големи групи хора все с кафе и цигари - ако си ги спестите за три дена, ще имате за здравни осигуровки. Този съвет отправи здравният министър Петър Москов към хората, които не си плащат здравните вноски.

Той посочи, че е съжалил, че е чул вчера от трибуната на парламента, че държавата изнудва за плащането на здравните осигуровки назад във времето: "Като кажеш в едно изречение, че не трябва да се търси дължимото и че системата е недофинансирана, ти си противоречиш".

Относно решението за смяна на ръководството на болница "Св. Анна", здравният министър посочи, че то не е персонално, а е като всяка друга смяна на ръководство на болница: "Сменят се шефове на банки, което е обичайно, но като се смени директор на болница, изведнъж представлява държавен въпрос. Нямам една причина за тази смяна, а 7 млн. и всички бяха в КТБ".

"Няма отговор на въпросите дали сумата за всяка клинична пътека гарантира, че е достатъчна за качеството на лечението, не се ли дават повече пари от нужното, каква част от стойността всъщност е за труда на лекарите и сестрите, каква част от парите отиват за немедицински дейности и най-важно – този подход дава ли възможност на Касата на НС да планира дейности и пари. Да се знае чисто и ясно колко струва лечението ни", уточни Москов, цитиран от Нова.

Водещи новини

Още новини